Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

Προειδοποίηση EFSA: H χημική ουσία ακρυλαμίδιο προκαλεί καρκίνο-Σε ποιες τροφές βρίσκεται

Με νέα της προειδοποίηση, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Προδιαγραφών των Τροφίμων (EFSA) ενημερώνει για τη χημική ουσία που υπάρχει σε δεκάδες τρόφιμα καθημερινής χρήσης και ενδέχεται να αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου στους καταναλωτές κάθε ηλικίας.
Πρόκειται για το ακρυλαμίδιο των τροφίμων και τους μεταβολίτες του, που σύμφωνα με έρευνες σε πειραματόζωα, βλάπτουν το DNA και προκαλούν καρκίνο.